ЈП Водовод и канализација - Скопје

Прекин на водоснабдувањето на дел од Центар

Поради уличен дефект од Ф-80мм на улицата „50-та Дивизија“ бб, кај Јавна соба во населба Центар, прекинато водоснабдување имаат корисниците на дел од улиците „50-та Дивизија“ и „Јордан Мијалков“. Прекинот ќе трае до санирање на дефектот, соопшти ЈП „Водовод и канализација-Скопје“.

Рециклирањето можеби ни се чини како спас за природата, но најчесто е спасение само за нашата (валкана) совест.

повеќе

Културата на победништво од нашите епски и херојски денови тотално ги уназади овие општества во 20 век, вели Миљенко Јерговиќ во интервју за Бука.

повеќе

Запрашајте се, о, вие, бездарници анационални што направивте!

повеќе