Прекин на електричната енергија во неколку делови од Општините Кисела Вода, Сопиште и Чучер Сандево

Заради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа, утре без електрична енергија ќе остана неколку делови од општина Кисела Вода, Сопиште и Чучер Сандево.

„Од 08:00 до 13:00 часот, дел од нас. Пинтија. ( Општина Кисела Вода ). Од 08:30 до 12:30 часот, дел од с. Добри Дол. ( Општина Сопиште ). Од 09:00 до 14:00 часот, селата: Мирковци, Бањани, Горњани и Чучер – Сандево. ( Општина Чучер – Сандево ). Од 10:30 до 13:30 часот, дел од с. Долно Соње. ( Општина Сопиште ). Од 12:00 до 15:30 часот, ул. Благоја Гојан. ( Општина Сопиште )“, соопштија од ЕВН.

Ако имаме предвид дека секој збор има свое значење, тогаш оваа „железна завеса" кон Бугарија, за која зборува премиерот дека била подигната од Југославија, се доведува во корелација со Берлинскиот ѕид. А, железната завеса помеѓу двете германии доведе до нивно обединување.

повеќе

Јас, Ангела Илиевска , учесник во повеќе протестни движења низ годините наназад, со себе го носам товарот на мојата личност и идеалите кои ги застапувам низ сите тие движења.

повеќе

Германија не го негира своетo фашистичко минато, ниту дека ја окупирала Франција, па следствено, не се ни менувани ни учебниците во обете земји, ниту се бришани делови од споменични натписи.

повеќе