Празничен возен ред на автобусите на ЈСП

Автобусите од јавниот превоз за време на новогодишните и божиќните празници ќе сообраќаат по изменет возен ред, а изменето работно време ќе има и жичарницата на Водно, соопшти Јавното сообраќајно претпријатие „Скопје".

На 31 декември автобусите на ЈСП ќе сообраќат по делничен зимен возен ред. Ноќните линии на 31 декември (кон 1 јануари) ќе сообраќаат по возен ред како во сабота кон недела, а на 1 јануари по неделен возен ред.

Поради зимскиот училиштен распуст, возниот ред од 2 јануари ќе биде редуциран и тоа ќе трае до завршување на распустот на учениците. На 6 јануари (Бадник) и 7 јануари (Божиќ) автобусиите ќе сообраќаат по неделен возен ред во зима.

Линиите бр. 25 (Транспортен центар – Средно Водно), 25А (Автомакедонија – Средно Водно) и 25Б (Дом на печат – Средно Водно) на 7 јануари (Божик) ќе возат по неделен зимен возен ред, а на 6 јануари (Бадник) ќе сообраќа само линијата 25, по делничен зимен возен ред, а линиите 25А и 25Б нема да сообраќаат.

Жичарницата на Водно нема да работи на 31 декември затоа што секој понеделник и последен вторник во месецот се врши редовен сервис на објектот. На 1 јануари ќе работи од 11 до 17 часот, а отворена за посетители ќе биде на Бадник и Божиќ (6 и 7 јануари) од 10 до 17 часот.

На 1, 6 и 7 јануари дежурни ќе бидат билетарниците на Транспортен центар, Зелен пазар и во Ѓорче Петров. На 1 јануари овие три билетарници ќе работат од 10 до 18 часот.

На 6 и 7 јануари билетарницата на ЈСП во Ѓорче Петров ќе работи од 7 до 13 часот, а билетарниците на Зелен пазар и Транспортен центар од 7 до 19 часот.

Изминатата недела имаше бурен почеток со објавувањето на вториот сет мерки. Се изнаслушавме разно-разни коментари, предлози и видувања кои никако не би можело да се рече дека се засновани на прецизни анализи и предвидувања на надлежните институции во државата, со кои располагаме, НБРСМ и МФ.

повеќе

Наместо да седнат заедничи и оние од власта и оние од опозицијата и да се договорат околу стратегијата за борбата со најголемата опасност, тие мудруваат и кажуваат бајки.

повеќе

За жал во овие тешки времиња некои политичари се занимаваат и со вируски патриотизам: на корона не сме се обратиле мултилингвално.

повеќе