Пожарот кај Буковиќ е под контрола, гаснењето продолжува утрово

Екипите на противпожарната единица на град Скопје синоќа го локализираа шумскиот пожар над скопското село Буковиќ, а гаснењето ќе продолжи утрово. Останува да се гасне и пожарот меѓу селата Раовиќ и Ласкарци кој е под контрола.

Пожарот избувна вчера околу 10 часот наутро на непристапен терен над скопското селото Буковиќ, меѓу селата Раовиќ и Ласкарци. Опожарена е дабова и деградирана шума. Со огнот е зафатена територија од околу 100 хектари.

Пожарот го гаснеа три противпожарни возила и вработени од ЈП „Национални шуми".

 

Силите на антиглобализацијата веќе стануваат доволно моќни да и зададат значаен удар на светската економија. 

повеќе

Не се соочуваме со вооружен конфликт, туку со војна на мисли. Чувството на страв, несигурност или територија по самоубиствен напад, никогаш повеќе не можеш да го вратиш.

повеќе