Пожар во Долна Матка, запален кајакарскиот клуб

Две пожарникарски возила синоќа интервенирале по повик за пожар во кајакарскиот клуб во Долна Матка. Опожарена била површина од 50 м2, а причинетата материјална штета се проценува на 180 илјади денари. Актуелен е спорот на општина Сарај со град Скопје за диво поставените платформи на езерото Матка.

Демонизирањето на Исламот и неговото постојано поврзување со тероризмот е загрижувачка појава во светот, а и на Балканот.

повеќе

Последните искричења во меѓународниот поредок ја прават нејасна агендата за евроатлантски интеграции на регионот која претставува неопходен услов за долгорочна стабилност на Западен Балкан.

повеќе

Очигледно во градењето на македонското општество заборавивме да ја промовираме правдата како негова примарна цел.

повеќе