Пожар во Долна Матка, запален кајакарскиот клуб

Две пожарникарски возила синоќа интервенирале по повик за пожар во кајакарскиот клуб во Долна Матка. Опожарена била површина од 50 м2, а причинетата материјална штета се проценува на 180 илјади денари. Актуелен е спорот на општина Сарај со град Скопје за диво поставените платформи на езерото Матка.

Културата на победништво од нашите епски и херојски денови тотално ги уназади овие општества во 20 век, вели Миљенко Јерговиќ во интервју за Бука.

повеќе

Запрашајте се, о, вие, бездарници анационални што направивте!

повеќе

Додека Бугарите се убедуваат себеси и нас дека Гоце Делчев бил Бугарин, да се потсетиме на некои од Гоцевите искажувања, кои ја одразуваат неговата големина и неговото визионерство.

повеќе