Повторно засадени дрвјата кои беа отстранети за посетата на папата

Дрвјата на плоштад Македонија кои беа отстранети за посетата на папата Франциско, денеска повторно беа засадени. Екипи на ЈП „Паркови и зеленило" со специјалната машина за пресадување прво ископаа дупка, а потоа во неа ги засадија дрвјата.

Екипите на Град Скопје и ЈП „Паркови и зеленило“ во пресрет на посетата на Папата Франциско на Скопје пресадија две дрвја на Плоштад „Македонија“.

Двете суви дрвја на плоштадот беа заменети со две здрави дрвја од друга локација на плоштадот, а на нивните места, денеска беа засадени нови две дрвја.

 

 

Mора да се научиме како да ги градиме политиките кои ќе водат кон осврт на сите теми важни за градење позитивен мир, но и реторички да останеме конзистентни на она за што се залагаме.

повеќе

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе

Оваа појава почнува да претставува сериозна закана за учениците, но и грижа за родителите и наставниците.

повеќе