ГРАД СКОПЈЕ

Поставени осум туристички патоказни табли (ФОТО)

За промоција на културно-историските објекти и за полесна ориентација на граѓаните и на туристите, Градот Скопје постави осум патоказни табли, на осум локации во центарот на градот.

 

Како дел од проектот „Поставување на туристички патоказни табли“, велат од Град Скопје, поставени се 8 столба со по 3 патоказни табли, кои ќе им послужат на посетителите и на граѓаните лесно да се ориентираат и да го посетат саканиот културно-историски објект или локалитет во централното градско подрачје.

Овие туристички табли се поставени на следните локации:Плоштад „Филип Втори“, наспроти црквата „Свети Димитрија“ и до Камениот мост. На Плоштад „Македонија“ до Ристиќевата палата, наспроти Порта Македонија, наспроти Собрание на РМ, меѓу хотелот „Холидеј ин“ и мостот како и на улица Македонија, кај пешачкиот „Рекорд“ и кај пешачкиот на улицата Даме Груев.

 

 

 

Сите овие промашувања на Груевски имаат едно заедничко - дирекно ја загрозија државноста на Република Македонија.

повеќе

Во САД и во многу европски земји, просечните плати стагнираат, и покрај тоа што многу од економиите закрепнаа од финансиската криза од 2008 година.

повеќе

(Полемика: „Стратегија за прашањето на користење на уставното име на Република Македонија во ООН“, Игор Јанев, МКД.мк, 11 ноември 2017)

повеќе