Поставени 70 заштитни столбови на повеќе улици во Скопје

Екипите на ЈП Улици и патишта, по налог на Град Скопје деновиве поставија 70 заштитни столпчиња на повеќе градски сообраќајници за да се спречи непрописното паркирање на возилата по пешачките и по велосипедските патеки.

Заштитни столпчиња екипите на ЈП Улици и патишта денеска поставуваат на улицата Јордан Мијалков, на која во изминатите денови веќе поставија 30  столпчиња. 
Екипите деновиве поставија и над 40 заштитни столпчиња на булеварот Кузман Јосифовски Питу, булеварот Трета македонска бригада, на крстосницата на  булеварот Јане Сандански со улицата Фрањо Клуз и на улицата Васил Ѓоргов.
Екипите на ЈП Улици и патишта ќе продолжат да  поставуваат заштитни столпчиња и во наредниот период на сите сообраќајници за да се олесни движењето и да се зголеми  безбедноста на пешаците и за да се спречи непрописното паркирање на возилата, соопшти Град Скопје.

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе