Послаб земјотрес повторно почувствуван во Скопје

Во 15,56 часот во Скопско почувствуван е послаб земјотрес. Официјални информации следуваат.

Епицентарот на земјотресот се претпоставува дека е во источниот дел на скопското епицентрално подрачје.

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе

(Насловот е на турски со причина, во превод, „писмо или револвер“.)

повеќе