Послаб земјотрес повторно почувствуван во Скопје

Во 15,56 часот во Скопско почувствуван е послаб земјотрес. Официјални информации следуваат.

Епицентарот на земјотресот се претпоставува дека е во источниот дел на скопското епицентрално подрачје.

Продолжува активноста на копачите, крановите и мешалките за цемент додека самите Албанци се протерувани од градот. 

повеќе

После речиси две години очигледно е дека менталното здравје на вработените е исто важно како и нивното физичко здравје. Сега повеќе од било кога, неопходен е силно развиен систем за управување со човечки ресурси.

повеќе

Јазикот е многу повеќе од структура на една реченица или граматика, јазикот е нашата историја, нашите обичаи и нашето наследство...

повеќе