Послаб земјотрес повторно почувствуван во Скопје

Во 15,56 часот во Скопско почувствуван е послаб земјотрес. Официјални информации следуваат.

Епицентарот на земјотресот се претпоставува дека е во источниот дел на скопското епицентрално подрачје.

Освен тоа што муралите се моќно средство за комуникација, тие можат да бидат и предмет на манипулации, па и пропаганда, подигање тензии и продлабочување на недоразбирањата во БиХ.

повеќе

Процесот на донесување на буџетот ме потсетува на една изрека на поранешниот државен секретар на трезорот на САД, Џејкоб Лу (Jacob Lew) кој вели дека „Буџетот не е само колекција на бројки, туку израз на нашите вредности и аспирации“.

повеќе

Конески со голема дарба и со рационална мисла, создаде комуникативна поезија, создаде за македонските генерации образец на читлива литература.

повеќе