„Авто Плус Стрит Шоу”

Посебен сообраќаен режим на дел од булеварот „Илинден”

Министерството за внатрешни работи информира дека денеска на дел од булеварот„Илинден”, од крстосница со улицата „Аминта Трети” до крстосницата со пристапната улица за влез во објектот на Град Скопје, ќе има посебен режим на сообраќајот, поради одржувањето на манифестацијата „Авто Плус Стрит Шоу”.

Сообраќајот ќе се пренасочува по околните сообраќајници. МВР апелира граѓаните да ги почитуваат наредбите што ги издаваат полициските службеници по сообраќајниците каде што ќе се одвива настанот.

Mора да се научиме како да ги градиме политиките кои ќе водат кон осврт на сите теми важни за градење позитивен мир, но и реторички да останеме конзистентни на она за што се залагаме.

повеќе

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе

Оваа појава почнува да претставува сериозна закана за учениците, но и грижа за родителите и наставниците.

повеќе