Од 16 до 20 часот во Скопје

Поради снимање на филм изменет сообраќаен режим на улицата „Козара“

Поради снимање филм, Единицата за безбедност на патниот сообраќај при СВР Скопје денеска од 16:00 до 20:00 часот ќе преземе мерки за посебен режим на сообраќајот на улицата „Козара“ во Скопје, информира Министерството за внатрешни работи и нагласува дека сообраќајот ќе се пренасочува по околните сообраќајници. 

МВР апелира до сите учесници во сообраќајот да ги почитуваат наредбите што ќе ги даваат униформираните полициски службеници по сообраќајницата каде што ќе се одвива настанот со цел безбедно и непречено одвивање на сообраќајот. 

Опонентите на академик Блаже Ристовски во Македонија го квалификуваа како националист, во белградскитe кругови  го именуваа како „бугарофил“, а во Бугарија го нарекуваа „Југословен“ и „србокомунист“. А тој си остана ист, исправен пред нападите и секогаш подготвен да им одговори на критичарите.

повеќе

Ентузијазмот во првите месеци од годинава во врска со масовната вакцинација беше таков што Србија во март беше прва меѓу европските држави според бројот на граѓани што примија втора доза на милион жители. 

 

повеќе

Со само 48% вакцинирано население, недозволиви грешки на стручниот штаб за Ковид-19 и масовни протести против вакцинација, очигледно е дека кампањата за вакцинација во Словенија беше навистина неуспешна. 

повеќе