ЈП „Водовод и канализација-Скопје“

Поради дефект без вода населба Долно Лисиче во Скопје

На корисниците од населбата Долно Лисиче во Скопје им е прекинато водоснабдувањето изутрина од 8:55 часот.

„Прекинот е поради уличен дефект пред месната заедница во населбата и ќе трае до завршување на активностите“, соопштуваат од ЈП „Водовод и канализација-Скопје“.

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе