ЈП Водовод и канализација

Поради дефект без вода дел од жителите на населба Бутел

Јавното претпријатие Водовод и канализација соопштува дека денес без вода ќе останат жителите на улиците „Галичник“, „Пребондова“, „Коле Канински“, „Призренска“, „Мрежичка“ и „Мостарска“, во населба Бутел.

„Ве известуваме дека на ден 07.03.2019 поради дефект на приклучна цевка ф-1" на ул.Галичник 54, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од улиците „Галичник“, „Пребондова“, „Коле Канински“, „Призренска“, „Мрежичка“ и „Мостарска“. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од 10:00 часот до завршување“, се вели во соопштението на претпријатието.

Кризата на вредности влијае негативно на балансот помеѓу императивот за слобода и потребата за безбедност, стеснувајќи го либералниот простор на современо конципираните општества.

повеќе

Mора да се научиме како да ги градиме политиките кои ќе водат кон осврт на сите теми важни за градење позитивен мир, но и реторички да останеме конзистентни на она за што се залагаме.

повеќе

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе