Жална вест

Почина поранешниот јавен обвинител Славчо Станков

Денеска во Скопје на 76-годишна возраст почина Славчо Станков, поранешен јавен обвинител во Јавното обвинителство на Република Македонија. Славчо Станков беше роден на 05.12.1943 во с.Видовиште, Кочани. Дипломирал на Правниот факултет во Скопје во 1969 година.

Започна во Општинско јавно обвинителство Свети Николе во 1973 година, а во 1975 година станува заменик јавен обвинител во тогашното Општинско јавно обвинителство Скопје.

Во 1984 година, Станков започнува да работи како јавен обвинител во Окружното јавно обвинителство Скопје, а од 1997 година, се до неговото пензионирање во 2008 година беше јавен обвинител во Јавното обвинителство на Република Македонија.

Во перидот од октомври 2006 до јануари 2007 година, Славчо Станков беше вршител на должност Јавен обвинител на Република Македонија.

Со неговата смрт обвинителството загуби професионалец и голем пријател.

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе