По контакт со заразен, градоначалникот на Чаир Висар Ганиу во изолација

Градоначалникот на скопската општина Чаир Висар Ганиу од вчера е во самоизолација откако се дозна дека бил во контакт со лице позитивно на вирусот. Ганиу оваа информација вчера ја објави на својот фејсбук-профил и додаде дека ќе ги почитува препораки и протоколите на здравствените власти.

Тестот е веќе направен и се чекаат резултатите.

Во административната зграда на Чаир постојано се вршела дезинфекција, се почитувале протоколите, информираат од општината.

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе