Совет на Град Скопје

Перински: Сарај троши најмногу вода од Рашче, а наплатата е исклучително ниска

Од изворот Рашче целиот град се снабдува со вода за пиење а се наоѓа на територија на општина Сарај во која се троши 15 проценти од водата од тој извор. А токму тука наплатата е исклучително ниска. Водата е ресурс што не смееме да го потцениме, бидејќи во иднина ќе се соочиме со проблеми доколку не ја подигнеме свеста за нејзиното рационално користење, а исто така и за наплатата, изјави Златко Перински, директорот на ЈП Водовод и канализација - Скопје на седница на Советот на Град Скопје.

Перински пред советниците на Град Скопје ја најави инвестициската програма со која се предвидени средства за реконструкција и одржување на водоводната и канализационата мрежа

„Во периодот што следува, заедно со општините и Град Скопје ќе направиме план на приоритети, врз основа на кој ќе делуваме заедно со локалните самоуправи со цел што е можно повеќе да ја унапредиме оваа мрежа“, посочи Перински на денешната седница на Советот на Град Скопје.

 

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе