Пензионерите од денеска повторно бесплатно во јавниот превоз

Пензионерите од денеска ќе можат повторно да ги користат бесплатно во градските автобуси, соопшти Јавното сообраќајно претпријатие Скопје (ЈСП). Со ова пензионерите, како и пред воведувањето на вонредната состојба и сетот мерки за борба против коронавирусот пензионерите бесплатно ќе се возат во вторник, петок, сабота и недела.

Фото: Роберт Атанасовски

Од денеска бесплатното користење на јавниот превоз важи за возрасни лица-жени со/над 62 години и мажи со/над 64 години.

Според ЈСП, одлуката за бесплатниот превоз на пензионерите, иако тие се во поризична група, а битката со коронавирусот сѐ уште трае, ја донеле во консултација со надлежните институции.

Легенда под Главна слика

Фото: Роберт Атанасовски

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе