Во село Драчево

Парк на површина од 5000 квадратни метри на местото на дивата депонија

Општина Кисела Вода во селото Драчево почна  активности за расчистување на една од најголемите диви депонии, на чие место напролет ќе  има зелен парк со садници, патеки за прошетки и урбана опрема.

Како што соопшти Општина Кисела Вода, граѓаните ќе имаат парк за релаксација и уживање во природата, на површина од 5000 квадратни метри, на местото на депонијата која со години наназад, како што наведува, создаваше грда слика и го загадуваше воздухот.

Општината потсетува дека во близина на паркот кој наскоро ќе биде направен, пред две години во соработка со Град Скопје и ЈП „Паркови и зеленило" е направена голема хортикултурно уредена зелена парковска површина. 

Потребно е да се провери дали имало наредба за следење врз Камчев.

повеќе

Во чест на Меѓународниот ден на трудот, вреди да се разгледа состојбата со работничките права во државата, да се направи краток осврт на изминатата година и да се согледа што може да се направи за да се насочат работите кон подобро.

повеќе

Таквиот вид на анахрон национал-романтизам, со речиси апологетски однос кон окупаторската политика на Бугарија во Втората светска војна, штетна е за хармонизација на односите на Балканот, пред сѐ на Бугарија со РСМ, но и со Србија.

повеќе