Во населба Аеродром

ОУ „Ѓорѓија Пулевски“ добива лифт за лицата со физичка попреченост

Основното училиште „Ѓорѓија Пулевски“ во општина Аеродром ќе добие лифт со што ќе се овозможи и олесни движењето на лицата со физичка попреченост до и во самиот објект.

Изградбата на лифтот, како што соопштија од Општина Аеродорм, почна деновиве и се очекува да биде завршена пред почетокот на новата учебна година.

Инаку, лифтот е донација од Американската амбасада, а неговата вредност изнесува околу 57 илјади долари.

 

Јавните медиумски сервиси треба да бидат столб на демократските општества и примарен извор на информации за сите граѓани.

повеќе

Отповикот или импичментот на претседателот Доналд Трамп од страна на Претставничкиот дом покажува дека членовите на Конгресот на САД прво се партијци, а потоа Американци.

повеќе

Најпрво, важно е да се напомене дека поседувањето на оф-шор компанија не е нелегално само по себе. Во суштина оф-шор земјите нудат низа поволности како што се исклучително поволни стапки на данок. Всушност, некои од нив имаат нула стапка на данок. 

повеќе