Карпош воведува зонско паркирање, бесплатно ќе биде само за жителите

Општина Карпош ќе воведува зонско паркирање, најавија локалните власти откако вчера на седница на Советот била започната процедурата.

„На седница на Советот на општина Карпош беше усвоена Предлог- одлуката за регулирање на наплата на комунална такса по основ организирање на зонско паркирање на дел од јавните паркиралишта на подрачје на општина Карпош. Ова значи почеток на процедурата за решавање на проблемот со паркирањето на територија на општината и воведување на зонско паркирање", велат од Општината.

На седницата присуствувал и директорот на Јавното претпријатие „Градски паркинг“ Бојан Христовски кој дал детални информации за планот и за организирање на паркирањето, а ги информирал советниците околу придобивките, условите и привилегиите.

За жителите паркирањето ќе биде бесплатно.

„Христовски информираше околу придобивките, условите и привилегиите т.е. бесплатно паркирање на жителите на општината кои се наш приоритет. Во иднина, истакна Христовски, претпријатието изразува подготвеност за уредување паркиралишта во останатиот дел од општината, по претходно барање од страна на жителите на општината", велат од Општина Карпош.

Па како што велеле НЕ моите омилени македонски преродбеници од 19 век, и јас ќе кажам НЕ на овој предлог.

повеќе

Се докажува дека ЕУ интеграцијата е дијалектички процес, кој е подложен на динамика и на противтежни сили, процес кој нема да се одвива стабилно, автоматски и линеарно.

повеќе

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе