Општина Чаир се збратимува со американскиот град Стаунтон, родното место на Вудроу Вилсон

Градоначалникот на општина Чаир, Висар Ганиу објави дека општината се збратимува со американскиот град Стаунтон во државата Вирџинија.

На посебна седница на Собранието на Стаунтон организирана во чест на посетата на градоначалникот Ганиу, усвоена е резолуција за официјално започнување на соработката на двете општини.

„Делегацијата која ја предводеше градоначалникот на општина Чаир го одбра градот Стаунтон бидејќи тоа е родното место на претседателот Вудроу Вилсон, еден од најзначајните личности на американската политика кој се бореше за правата на помалите држави на Балканот“, се вели во соопштението од општина Чаир.

Оттаму информираат дека делегација на Стаунтон на 21 овој месец ќе ја посети општина Чаир и ќе биде поставена статуа на претседателот Вилсон во знак на благодарност и почит кон неговата личност и дело. 

Во повеќето земји во развој, ковид-19 предизвикува економски ураган.

повеќе

Бизнис заедницата која до пред некој месец постојано „трубеше“ како државата не треба да ѝ се меша во работата, веднаш почна да плаче за државна помош.

повеќе

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе