Дивоградби

Општина Чаир објави тендер за уривање на „Фонтана“ кај ТЦ „Мавровка“

Работни активности за уривање на дивоградби е насловот на тендерот вреден повеќе од еден милион денари што го распиша општина Центар. Овластени лица од општината појаснуваат дека се работи за тендер за избор на компанија за уривање на илегалниот објект изграден на терасата на кафулето „Фонтана“ кај ТЦ Мавровка. Но, избраната компанија ќе се користи за уривање и на други дивоградби, појаснуваат од општината.

Сопственикот на објектот „Фонтана“ не го почитува решението за уривање, па општината ќе мора тоа да го прави преку избраната компанија. Општината сѐ уште не знае кој е сопственикот на објектот.

„Од страна на СВР Скопје се уште се работи на обезбедување на сите писмени докази и се преземаат активности за утврдување на идентитетот на вршителот на ова кривично дело. Во текот на истражната постапка, во текот на преземањето активности од страна на полицијата, Обвинителството ќе ги издаде сите наредби и барања кои се потребни за обезбедување докази и утврдување на идентитетот на вршителот на кривичното дело“, велат од ЈО.

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе