Со едногласна одлука на советниците

Општина Центар додели 400.000 денари за настраданите од земјотресот во Хрватска

Советот на oпштина Центар донесе одлука за доделувањето на парична помош во висина од 400.000 денари за градовите Петриња и Сисак во Хрватска, кои беа погодени од катастрофален земјотрес на 29 декември.

На предлог на градоначалникот одлуката беше едногласно донесена на седницата на Советот, наведе службата за информирање на Центар.
Средствата ќе бидат уплатени во Фондот за солидарност на посебната сметка на македонскиот Црвен крст и во најбрз можен рок ќе им бидат достапни на граѓаните на Петриња и на Сисак.

Формирањето на платформа за прекугранична соработка за борба против аерозагадувањето има потенцијал вистински да придонесе за намалување на загадувањето на воздухот во нашата земја.

повеќе

 Еврообврзница во услови на најголемата светска економска криза за репрограмирање на долгот и буџетска поддршка.

повеќе

Повикот на Заев за „Влада за национален спас“ само три дена откако неговиот кабинет ја доби собраниската доверба, покажува дека таа тешко би се качила над сегашните 62 пратеници.

повеќе