Околу 2.000 велосипедисти возеа низ Скопје

Околу 2.000 луѓе беа пријавени на„Скопје на точак” и ги возеа своите велосипеди на караванот кој се одржува втора година по ред. Скопје покажа дека е вело град, исто како во минатото, информираат организаторите.

„Скопје на точак” е под покровителство на Град Скопје и се организира од Сојуз на спортови на Скопје.

За безбедноста на караванот и неговите учесници се погрижија МВР кои заедно со организаторите ги водеа учесниците по брзина од 20км на час.

Инаку, регистрацијата беше бесплатна и на лотаријата на крајот од караванот беа доделени неколку подароци и тоа велосипеди, велосипедска опрема, ракавици, заштитни шлемови.

 

Јавните медиумски сервиси треба да бидат столб на демократските општества и примарен извор на информации за сите граѓани.

повеќе

Отповикот или импичментот на претседателот Доналд Трамп од страна на Претставничкиот дом покажува дека членовите на Конгресот на САД прво се партијци, а потоа Американци.

повеќе

Најпрво, важно е да се напомене дека поседувањето на оф-шор компанија не е нелегално само по себе. Во суштина оф-шор земјите нудат низа поволности како што се исклучително поволни стапки на данок. Всушност, некои од нив имаат нула стапка на данок. 

повеќе