Oд вторник со маска во Зоолошка градина во Скопје

Речиси 2,5 месеци беше затворена Зоолошката градина во Скопје  поради пандемијата од коронавирусот. Од вторник, од 9 до 18 часот Зоолошката градна ќе биде отворена со строго придржување на мерките за заштита - маска и социјална дистанца.

Маската ќе биде задолжителна, иако станува збор за отворен простор. Детските игралишта и летниковците ќе бидат затворени.

Од минатиот месец во скопската Зооолошка градина има и фламинга, а се очекуваат да пристигнат и пингвините.

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе