Од утрово изменет е режимот на сообраќајот во Скопје

Министерството за внатрешни работи извести дека денеска во Скопје поради одржување на манифестацијата „Вело фиеста" изменет режим на сообраќајот во главниот град има во периодот од 9 до 14 часот.

Посебниот режим на сообраќај ќе биде на неколку улици во градот.

„На дел од улицата „Димитрие Чуповски“, на потегот од крстосницата со улица „Даме Груев“ до крстосница со улица „11 Октомври“ во Скопје. Одделението за безбедност на патниот сообраќај ќе преземе мерки за посебен режим на сообраќај по наведените улици, а сообраќајот ќе се пренасочува по околните сообраќајници“, известија од МВР.

Дали и колку градовите им служат на интересите на своите граѓани (демократија) или на елитите кај кои се концентрира капиталот (авторитарност)?

повеќе

Освен тоа што муралите се моќно средство за комуникација, тие можат да бидат и предмет на манипулации, па и пропаганда, подигање тензии и продлабочување на недоразбирањата во БиХ.

повеќе

Процесот на донесување на буџетот ме потсетува на една изрека на поранешниот државен секретар на трезорот на САД, Џејкоб Лу (Jacob Lew) кој вели дека „Буџетот не е само колекција на бројки, туку израз на нашите вредности и аспирации“.

повеќе