ЈСП за Задушница

Од утре повеќе автобуси за Бутел

Јавното сообраќајно претпријатие Скопје информира дека за верскиот празник Задушница, утре (21 февруари) и во сабота (22 февруари) на редовните линии 59 (Карпош 3-Кучевишка бара/гробишта Бутел), 59А (Ново Лисиче-гробишта Бутел) и 59Б (Кисела Вода-гробишта Бутел) ќе сообраќаат дополнителен број автобуси. Возниот ред може да се види на веб страницата www.jsp.com.mk.

 

Наместо да седнат заедничи и оние од власта и оние од опозицијата и да се договорат околу стратегијата за борбата со најголемата опасност, тие мудруваат и кажуваат бајки.

повеќе

За жал во овие тешки времиња некои политичари се занимаваат и со вируски патриотизам: на корона не сме се обратиле мултилингвално.

повеќе

Кога кризата со коронавирусот ќе заврши, светот повеќе нема да биде ист, концептот на неолиберализмот ќе биде редизајниран.

повеќе