Контрола на сообраќајната полиција во Скопје

Од сообраќај исклучени 15 возила за јавен превоз на патници

Министерството за внатрешни работи соопшти дека во текот на вчерашниот ден, во рамки на засилените контроли на сообраќајната полиција на територијата на Скопје, кај 15 возила за вршење на јавен превоз на патници утврдена е техничка неисправност. Возилата се исклучени од сообраќај и се изречени казни. Koнтролите продолжуваат и денеска.

Контролата утврдила дека 12 возила имале неисправни сопирачки, две возила имале неисправен уред за управување, а кај едно возило е утврдена друга техничка неисправност.

Од МВР соопштуваат дека засилените контроли продолжуваат и во текот на денешниот ден.

 

Во моментов, мал број проекти или иницијативи во Македонија се фокусираат на тоа како универзитетите ги подготвуваат студентите за општествена одговорност и за граѓанскиот статус.

повеќе

Попис на населението во 2020 треба да има, затоа што тоа утре може да биде услов за Македонија да чекори напред кон ЕУ.

повеќе

Северна Македонија, исто така, мора да се придвижи кон енергетска независност, користејќи обновливи извори на енергија кои нема да му наштетат на кревкиот екосистем во оваа прекрасна земја.

повеќе