Јавно сообраќајно претпријатие Скопје

Од петок пак бесплатен превоз за пензионерите

Јавното сообраќајно претпријатие денеска соопшти дека од петок продолжува да важи бесплатното користење на јавниот превоз за возрасни лица (жени со/над 62 год, мажи со/над 64 год) . Бесплатниот превоз продолжува да важи во вторник, петок, сабота и недела.

„Ве информираме дека од петок (29.05.2020 год) продолжува да важи бесплатното користење на јавниот превоз за возрасни лица (жени со/над 62 год, мажи со/над 64 год) во вторник, петок, сабота и недела.ЈСП апелира на рационално користење на превозот и на задолжително носење на заштитна опрема согласно уредбите за заштита од ковид-19“, се вели во соопштението на ЈСП. 

Од денеска, автобусите на ЈСП и на приватните превозни ќе возат цел ден, односно од 5 часот до полноќ, по вчерашната одлука на Владата за укинување на полицискиот час како мерка за заштита од коронавирусот.

Автобусите ќе сообраќаат по саботен возен ред, со исклучок на линиите 9, 19, 20 и 23 часот кои ќе возат по редуциран делничен возен ред.

Од претпријатието апелираат на рационално користење на превозот и на задолжително носење на заштитна опрема согласно уредбите за заштита од ковид – 19.

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе