Од 7 часот раскрсницата кај „Мавровка“ блокирана со 30 автобуси на приватните превозници

Приватните превозници вклучени во јавниот линиски превоз денеска протестираат и целосно ја блокираат крстосницата кај Мавровка во сите правци, односно булеварот „Гоце Делчев" и булеварот „Крсте Петков Мисирков".

Како што најави приватниот градски автобуски превозник „Слобода превоз", блокирањето ќе биде со повеќе од 30 автобуси и повеќе од 300 луѓе.

Министерството за внатрешни работи информира дека утрово со почеток во 7 часот, СВР Скопје ќе преземе мерки за посебен режим на сообраќајот на булеварите .„Гоце Делчев" и „Крсте Петков Мисирков" како и на околните улици.

МВР апелира до граѓаните да ги почитуваат наредбите што ги издаваат полициските службеници.

„Ќе дојде ден, кога пазарите отворени за трговија и размена на идеи, ќе бидат единствените борбени полиња“ - Виктор Иго

повеќе

Трагично е што воопшто треба да се бориме за зачувување на институција која отсекогаш била стожер на културниот живот во Македонија.

повеќе

Македонија нема рециклирачки капацитет за пластичната амбалажа, а со увозот на ѓубре како гориво во индустријата, станува и неофицијална депонија на ЕУ.

повеќе