Нови палми во Скопје, на булеварот Теодосиј Гологанов (ФОТО)

Во бранот палмизација на земјава, од денеска палми има и на булеварот Тедосиј Гологанов во Скопје. На новиот реконструиран дел од булеварот денеска беа насадени петнаесетина од овие тропски растенија. Нов, модерен булевар не оди без палми, смета градскиот татко Коце Трајановски. Така беше и по реконструирањето на кејот на Вардар во центарот на Скопје. Таму палмите се некако проретчени. Да се надеваме дека булеварската клима на палмите ќе им биде барем малку попријатна од развигорецот покрај Вардар.

 

Плаќањето на вработените на час наместо месечно помага да се зголеми нивната плата со тоа што ќе се вреднува работното време поефикасно.

повеќе

Нема пазар доколку нема информации. Дајте ги информациите за пазарот на грозје.

повеќе