Нов пункт на ЈП „Водовод и канализација-Скопје“ во Сарај

ЈП „Водовод и канализација Скопје" отвори нов пункт за наплата во општина Сарај кај трговскиот центар Сарај, на улица „2", број 6, на приземје. На овој пункт ќе бидат достапни сите услуги на претпријатието, информира ЈП „Водовод и канализација Скопје".

(Реакција на колумната на Наум Кајчев, „За Гологанови и нашата заедничка историја“, 15 септември 2019, МКД.мк)

повеќе

Деликатна јазична авантура е ако се излезе од основното и утврдено значење на зборовите и се прејде во сферата на жаргонот и колоквијалноста.

повеќе

Плаќањето на вработените на час наместо месечно помага да се зголеми нивната плата со тоа што ќе се вреднува работното време поефикасно.

повеќе