Во Супер Тинекс-Годел

Нов апарат за плаќање на сметки на ЈП Водовод и канализација-Скопје

ЈП Водовод и канализација – Скопје во соработка со ланецот на маркети Тинекс, денес постави апарат за плаќање на сметки во Супер Тинекс-Годел на ул. Перо Наков бр.108, информираат од претпријатието.

„Ова е уште еден чекор со кој ЈП Водовод и канализација – Скопје како јавно претпријатие ја зголемува достапноста на своите услуги до своите корисници. По воведување на мобилната апликација достапна за Andorid и iOS, дел од услугите на претпријатието кои се однесуваат на наплата на сметките отсега се достапни и преку апаратите за наплата кои освен во Супер Тинекс 1-Годел, се поставени уште на две локации – во Дирекцијата на ЈП Водовод и канализација – Скопје и во новото Одделение за грижа на корисниците во ЈП Комунална Хигиена – Скопје“, се вели во соопштението од Јавното претпријатие.

Користејќи ги апаратите за наплата, корисниците имаат можност за преглед на фактурите и наплата на истите со користење на Мастер и Виза картичките од сите банки.

 

Овогодинешниот процес во одлучување по конкурсот за финансирање на проекти за игран филм е селективен, корумпиран и компромитиран,

повеќе

Во споредба со 2019 година, просечното време поминато на социјалните медиуми во 2020 година се зголеми за рекордни 100% на сите платформи.

повеќе

Ковид-19 може да нѐ научи битни лекции за животот - дека почитта кон другите човечки суштества не е во честа која им ја даваме со пружање рака и тапкање по грбот, туку во суштинската грижа за нивната добробит и здравје.

повеќе