Нормализиран железничкиот сообраќај на коридорот 10

Екипите на Јавното претпријатие за железничка инфраструктура Железници на Република Северна Македонија по остранувањето на вагоните беа максимално мобилизирани и работеа до утринските часови со што во целост ја санираа пругата и ја оспособија пругата за нормално одвивање на железничкиот сообраќај.

Со тоа е овозможено непречено одвивање на железничкиот сообраќај на коридорот 10 односно на релација Скопје – Куманово (Табановци) во двете насоки.

 

ЕУ, свесна за демократскиот дефицит на земјите од Западниот Балкан (но и останатите, претежно економски проблеми), како да тежнее кон формирање блиски, но и специфични односи со овој регион, без полноправно членство.

повеќе

Нарушени се човековите права и слободи, нема владеење на правото и правосудството, кои треба да бидат основа на процесот.

повеќе

Поентата на глобализмот е максимално економско вмрежување во десетици економски сојузи на секоја држава.

повеќе