Нема договор меѓу Град Скопје и приватните превозници, и денеска блокади

Одговорните лица на Град Скопје не се ни обидуваат да не контактираат, да седнеме да се договориме. Засега блокадите остануваат, изјави Ленин Јовановски, директорот на „Слобода превоз“. Град Скопје само најави дека денеска ќе распише јавен повик за нови договори со приватни превозници.

 

Приватните автобуси кои беа дел од градскиот превоз веќе три дена со паркирани на три раскрсници во центарот на Скопје со што речиси во целост го блокираат сообраќајот во главниот град.

Приватните превозници „Слобода превоз“ и „Макекспрес“ бараат да им се плати долгот поголем од 1,5 милиони евра за да продолжат со работа. Од кабинетот на градоначалничката Данела Арсовска вчера дојде информацијата дека градот денеска ќе распише јавен повик за приватни превозници на градските линии со број 20 и 22.

И „Слобода превоз“ и „Макескпрес“ во меѓувреме добија известувања од градските власти за раскинување на договорите бидејќи Град Скопје смета дека тие не ги исполнуваат условите и не се придржуваат до одредбите од договорите.

Калоѓера не може да премолчи, не може да замиже пред историската вистина на Македонија, па затоа во својот живот се определил да македонствува.

повеќе

Слушањето како способност да го фокусираме вниманието на аудитивните дразби е важен аспект на нашиот живот и значително влијае на неговиот квалитет во сите сегменти.

повеќе

„Ќе дојде ден, кога пазарите отворени за трговија и размена на идеи, ќе бидат единствените борбени полиња“ - Виктор Иго

повеќе