Неколку улици во Волково и Центар утре без струја

Без струја утре од 9 до 12 часот ќе останат корисниците од село Волково под улица „95" и од 9 до 14 часот корисниците од улицата „Рилски Конгрес“ бр. 1 – 15 и бр. 2-16 во Центар.

Како што соопшти Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје прекинот со електрична енергија е поради планирани технички зафати во дистрибутивната електро-мрежа во Град Скопје.

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе

Интеграциите и буџетски субвенционираната економија и социјала се проектираните теми на кампањата на власта за претстојните избори.

повеќе

Третманот и плаќањето на работникот од кого зависи целиот производствен систем, треба да биде на прво место кај државата и работодавачот. 

повеќе