На плоштадот во Скопје ќе има прослава за Нова година, ќе настапат Нокаут, ДНК, Наум Петрески, Зуица Лазова...

Три општествено одговорни компании, се одважија во време на економска и енергетска криза, да придонесат за организацијата за свечениот дочек на Новата година на плоштадот во Скопје. На Нова година на плоштадот Македонија од 21 часот ќе настапат „Пука козметика", „ДНК" и „Нокаут", фолк пејачите Наум Петрески и Зуица Лазова, како и диџеј Славе, соопшти Град Скопје.

Општествено одговорни компании се согласија и бесплатно да го украсат градот иако тоа  доцнеше 10 дена, па наместо на 10-ти Скопје светна на 20 декември. Градоначалничката Данела Арсовска го раскина договорот за китеење од 240.000 евра со „Линк медиа плус“ кој го склучил претходниот градоначалник Петре Шилегов.

Сепак, Арсовска ќе ја продолжи традицијата на новогодишниот базар „Винтерленд“, за кој од буџетот се одвоени 33.000 евра.

 
 

Економската криза е лоша во сите сфери на живеењето, но од неа можеме и да научиме по нешто.

повеќе

Во саботата во јавноста го претставивме предлог-ребалансот на Буџетот за 2022 година, откако истиот беше усвоен од страна на Владата.

повеќе

Наспроти сесловенскиот и општоевропскиот карактер на нивната дејност, Кирил и Методиј станале објект на присвојувања уште од средниот век.

повеќе