МВР: Пред ИВЗ немаше нарушување на јавниот ред и мир

Министерството за внатрешни работи соопшти дека вчера по добиени две пријави (и од едната и од другата страна), полициски службеници се упатиле во седиштето на Исламската верска заедница на Бит пазар и на лице место не било констатирано нарушување на јавниот ред и мир.

„МВР има обврска да го гарантира јавниот ред и мир, а внатрешните работи на Исламската верска заедница се работа на членовите на оваа верска заедница и најостро го отфрламе обидот на поединци и политички субјекти да го инволвираат МВР во овие случувањa“, соопшти МВР.

Кризата на вредности влијае негативно на балансот помеѓу императивот за слобода и потребата за безбедност, стеснувајќи го либералниот простор на современо конципираните општества.

повеќе

Mора да се научиме како да ги градиме политиките кои ќе водат кон осврт на сите теми важни за градење позитивен мир, но и реторички да останеме конзистентни на она за што се залагаме.

повеќе

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе