По препораките од Владата

МКЦ и кино Милениум ги одложија настаните

Младинскиот културен ценар и киното Милениум информираа дека ги одложуваат планираните настани до крајот на препораката од Владата за откажување на јавните собири и културни настани. 

„За сите нови термини навремено ќе информираме, a публиката која што има купено билети за некој од бројните настани во следниов период, истите ќе може да ги искористи за новите термини”, пишува во соопштението. 

Претходно и Кинотека, МНТ, Драмски театар, Театарот за деца и младинци и Театар комедија исто така ги откажаа настаните и претставите. 

 

Доколку нешто радикално не се промени, не можеме да очекуваме дека нашата економија брзо ќе се нормализира и ќе излезе од сегашната криза.

повеќе

Како да разликуваш дали „Македонец” означува етничка припадност или државјанство? Според потребата на моментот!

повеќе