Матурска парада 2018 на плоштадот Македонија (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Традиционалната манифестација „Матурска парада 2018“ се одржа денеска на пладне на плоштадот „Македонија“.

 

На „Матурската парада“ традиционално матурантите танцуваат квадрил. Освен во Скопје, годинава танцуваа и матурантите од Струга, Охрид, Струмица, Гевгелија и Куманово.

Организатори на манифестацијата се Дирекцијата за култура и уметност на Скопје и Танцовиот спортски клуб „Ритам плус“ од Скопје, под покровителство на град Скопје и Делегацијата на Европската Унија.

Причината за загриженост не е дали ЕУ успева да создаде функционални и стабилни земји или не, туку тоа што ангажманот на ЕУ во регионот води кон губење на кредибилитетот на Унијата како меѓународен актер и кон неуспех на нејзината Заедничка надворешна и безбедносна политика.

повеќе

Зошто егзистирањето на Северна Македонија „во духот на Преспанскиот договор“ ќе значи фактичко постоење на една орвеловска држава?

повеќе

Како граѓани на независна и суверена Република Македонија веќе се навикнавме постојано да живееме во секојдневни тензии и стресови.

повеќе