Графит во центарот на Скопје

Fuck new neighbours - на скопјани им се смачи од згради

Fuck new neighbours - ваков графит деновиве се појави на една нова градба во центарот на Скопје. Граѓаните, немоќни пред криминалот, урбаниот злостор што се случува по скопските општини, почнаа да праќаат и вакви пораки. Како протест поради она што стана секојдневие, кога и на најмалото парче земја веднаш се вцртува маркица за станбен објект, најчесто многу повисок од сите околни. 

Мотивот на овој графит го најдовме веднаш, на дваесетина метри од новоградбата на која беше испишан. На тесната улица „Козара“, веќе загушена од нови згради и возила паркирани кој кај стигнал, во моментов се градат најмалку четири нови згради.  

А меѓу зградите:

И сега вие замислете, на едно детенце од 6 години да му кажувате со авторитет на наставник дека не треба да се дефинира како машко или женско.

повеќе

Засега СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ и нивните заеднички алтер-фабрикати не даваат впечаток дека го разбираат новосоздадениот замаец.

повеќе

Западен Балкан оди во насока на целосна контрола на државните институции во служба на политичките елити. Не е чудо што граѓаните имаат ниска доверба во овие институции.

повеќе