Ќе стане ли конечно бетонската грдосија среде Водно детско одморалиште?

Со одлука на Владата наскоро ќе се продава старата бетонска зграда на Водно, која требаше да биде детско одморалиште за деца од цела Македонија. Недоизградениот објект повеќе од 20 години е само бетонска грдосија изградена среде Водно, на 900 метри надморска височина.

Овој и слични на овој објект-детски одморалишта се во надлежност на Министерството за труд и социјална работа.

Владата вчера реши неколку вакви објекти во цела Македонија да ги продаде по цена од 50 илјади до 400 илјади евра. И новите сопственици овие објекти ќе треба да ги користат како детски одморалишта.

Се продава детското одморалиште „Ѓуриште“ во Светиниколско, одморалиштата „Суви Лаки“ и „Малешево“ во Берово, одморалиштето „Николиќ“ во Дојран и „Пелистер“ во Битола. Целта на оваа владина одлука е интензивирање на туризмот и збогатување на понудата.

Продажбата на овие одморалишта ќе почне за петнаесетина дена на јавна електронска аукција за отуѓување на имот. 

ДУИ е дел од влада која, дел поради пандемијата, а дел поради непостоење на политичка волја за реформирање на системот и искоренување на корупцијата и организираниот криминал создаде назадоволство кај граѓаните.

повеќе

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе