Груби на Фејсбук

Катна гаража ќе се гради зад поликлиниката Бит Пазар

На просторот зад поликлиниката Бит Пазар ќе се гради катна гаража, а Владата денеска дала зелено светло, во соработка со градоначалникот на Чаир, Висар Ганиу.

Веста ја објави првиот вицепремиер и министер за политички систем, Артан Груби на официјалниот Фејсбук профил.

„Со овој чекор на Владата и Општина Чаир, нашите граѓани ќе можат да ги паркираат своите автомобили во овој многу фреквентен дел од Скопје, без да ги попречуваат или блокираат јавните простори.

Оваа одлука на владата, Општина Чаир треба да ја спроведе согласно Одлуката за вршење на работите за располагање со градежно земјиште сопственост на Република Северна Македонија за Општина Чаир, донесена од страна на Владата“, напиша Груби.

Западен Балкан оди во насока на целосна контрола на државните институции во служба на политичките елити. Не е чудо што граѓаните имаат ниска доверба во овие институции.

повеќе

Граѓаните се преморени од бескрајните, приказни на предавници и патриоти, тирански платформи, договори со Грција, Бугарија, рекети, пописи, тендери,

повеќе

Критичкото малцинство, на 2020 година не гледа само како на година која ја донесе вирусната пандемија, туку и како на година која донесе и еден друг вид на пандемија, онаа на КОВИД-авторитаризмот.

повеќе