Поради планирани технички интервенции

Карпош, Сарај и Ѓорче Петров утре без струја

Поради планирани технички интервенции во електро дистрибутивната мрежа на ЕВН Македонија соопшти дека на ден 26.10.2022 година (среда), без електрична енергија ќе останат делови од Карпош, Сарај и Ѓорче Петров. 

Според соопштението од 09.00 до 15.00 часот без електрична енергија ќе бидат корисниците во населено место Блага Вода, Стопански Двор  во општина Ѓорче Петров, а од 09.00 до  14.00 часот корисниците од село Горно Нерези и село Крушопек во општина Карпош и Сарај.

„Ќе дојде ден, кога пазарите отворени за трговија и размена на идеи, ќе бидат единствените борбени полиња“ - Виктор Иго

повеќе

Трагично е што воопшто треба да се бориме за зачувување на институција која отсекогаш била стожер на културниот живот во Македонија.

повеќе

Македонија нема рециклирачки капацитет за пластичната амбалажа, а со увозот на ѓубре како гориво во индустријата, станува и неофицијална депонија на ЕУ.

повеќе