ГРАД СКОПЈЕ

Кампања за промоција на правата на потрошувачите

Денеска официјално ќе започне кампањата за промоција на правата на потрошувачите, која ќе се одржи во организација на Советот за заштита на потрошувачите на Град Скопје во соработка со Организација на потрошувачите на Македонија.

На промоцијата во ТЦ „Сити Мол” ќе се делат едукативни летоци на потрошувачите под мотото „Сите сме потрошувачи”, изработени од Советот на потрошувачи на Град Скопје и Организацијата на потрошувачите на Македонија ОПМ .

Настанот ќе го отвори Претседателот на Советот на Град Скопје,  Ирена Мишева, а ќе се обрата и претседателот на Советот за заштита на потрошувачите на Град Скопје, Марјан Додовски и претседателот на ОПМ,  Маријана Лончар Велкова, соопштија од Град Скопје.

Македонија сѐ повеќе заглавува во сиромаштија чија стапка изнесува скоро 22 отсто од вкупното население, речиси една третина од децата живеат во сиромаштија.

повеќе

Дали поновите, посјајните и посложените нешта автоматски значи дека се подобри? Всушност, најчесто вистината е спротивна на тоа.

повеќе

Сознанијата за степенот на местенки во судството неминовно го наметнува прашањето дали има местенки и во високото образование.

повеќе