Камикази, летечки килим, куќа на стравот...нов забавен парк во Скопје (ФОТО)

На улицата „Илинденска“, веднаш до СЦ „Борис Трајковски" е лоциран новиот забавен адреналински парк „Мега".

Забавниот парк нуди над 20 возења, од кои 10 се адреналински атракции, 10 фамилијарни возења, како и неколку интерактивни реквизити.

Работното време на паркот од понеделник до четврток е од 17, во петок до 1 часот по полноќ, сабота и недела од 10 до 1 часот по полноќ.

Главни атракции во „Мега“ се камикази, кулата висока над 100 метри, летечки килим, Брејк Денс, Ентерпрајз, куќа на стравот и поп старс- возења какви можеме да видиме низ светските тематски паркови.

Кризата на вредности влијае негативно на балансот помеѓу императивот за слобода и потребата за безбедност, стеснувајќи го либералниот простор на современо конципираните општества.

повеќе

Mора да се научиме како да ги градиме политиките кои ќе водат кон осврт на сите теми важни за градење позитивен мир, но и реторички да останеме конзистентни на она за што се залагаме.

повеќе

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе