ЈСП Скопје ќе воведува нова автобуска линија

Денеска на седницата на Советот на Град Скопје за советнички прашања, директорот на ЈСП Скопје, Александар Стојковски најави дека претпријатието работи на воведување нова автобуска линија Радуша – Сарај.

Оваа линија се воведува по барање на околните жители, а по изготвената анализа која е во завршна фаза од страна на ЈСП Скопје. Новата линија значително ќе ја подобри поврзаноста на населбата Радуша со Сарај, а жителите од Радуша ќе имаат редовен превоз.

Директорот Стојковски на денешната седница истакна дека нема доцнење на редовните автобуски линии за општина Сарај и дека станува збор за редовна пракса на возење по летен возен ред со намален број линии.

Со цел подобрување на јавниот превоз, Град Скопје посветено работи на воведување на нови автобуски линии, а на денешната седница на Советот беше донесена одлука за воведување на две дополнителни редовни автобуски линии.

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе

Од општи формулации кон конкретни разговори.

повеќе

„Вчерашниот ден измина, утрешниот допрва доаѓа, го имаме само денес - да започнеме“.

повеќе